Jahipidamisõiguse tasud

Jahipidamisõiguse tasud

Tuletan meie jahiseltsi liikmetele meelde, et jahipidamisõiguse olemasoluks peab olema makstud ka iga-aastane jahipidamisõiguse tasu (10 eurot). Seda saab teha mobiiltelefoniga või internetist www.pilet.ee kaudu. Mobiiliga makstes saab tellida ka meeldetuletuse makse lõppemisest, et õigeaegselt uus makse sooritada.

Tuletan seda maksmise vajadust meelde just seetõttu, et need jahimehed, kes peavad praegu suvist põllujahti ja alustavad enne suuri ühisjahte ka linnujahiga, seda mitte ei unustaks teha.

Kui jahipdamisõiguse tasu on jäänud mingil puhul maksmata ja hilisemal jahilubade kontrollil tuvastatakse, et uluk on kütitud perioodil (näiteks metssea luba on suletud sellisel kuupäeval kui jahipidamisõiguse tasu ei olnud makstud), millal jahipidamisõiguse tasu oli maksmata, siis on karistused väga karmid – lisaks rahatrahvile tuleb hüvitada ka uluki surmamisega keskkonnale tekitatud kahju. Täpselt, nagu salaküttimise puhul.

Kuidas kontrollida, kas Sul on jahipidamisõiguse tasu momendil olemas või mitte?

Sisene www.pilet.ee keskkonda ja identifitseeri ennast ID kaardiga. Saad vaadata kõiki Sinul kehtivaid õiguseid. Vasakul avaneb menüü ja sealt valides saad vaadata ka eelnevalt ostetud õiguste ajalugu, ehk siis seda, millal lõppes eelmisel aastal makstud jahipidamisõigus.

 

Leave a Reply